Doctor Who

I och med det traumatiska över att ha sett hela Stargate (inklusive Atlantis) kändes det som att vi behövde ett nytt projekt. Det var funderingar på Heroes som jag hört en hel del gott om, och till mitt eget förtret är jag lite sugen på att se Gilmore Girls från början. Det är en serie jag annars bara sett nåt ströavsnitt av när tv:n stått på. I´m turning into a chick? Tror dock inte att Per stödjer det särskilt helhjärtat, som den manliga man han är.

Vilket som, vi beslutade att kolla det första avsnittet av Doctor Who. Väldigt brittiskt, lite halvdålig budget men rätt söta karaktärer. Jag känner att den behöver några avsnitt på sig för att se om det är värt att satsa tid på. Jag har hört folk som fastnat, så den har nog potential.

257556-36
A very brittish Doctor

You´re the apple of my eye

257556-34


Ja, katten då (även om datorn är rätt älskad den med). Så här ser det oftast ut när jag försöker plugga. Nu är hon ändå skapligt undanskuffad, helst försöker hon ligga på tangentbordet. När jag skriver nånting så jagar hon förtjust efter pennan. Älskade sötiskatten.

Mätt och belåten efter godaste middag, ugnsbakad lax under fetaosttäcke med cashewnötter. Yum. Till efterrätt det sista av den gudomligt goda fruktssalladen. Jag känner mig lite som en boll och skulle inte ha nåt emot en promenad. Samvetet säger: PLUGGA! Får nog bli lite mer kaffe, kanske kan klämma in lite rörelse senare.

Orättvist förresten, när jag har som mest att göra så ser vädret till att stråla upp sig. Det ska tydligen bli uppåt en 25 grader till helgen. Mju. Skulle inte vara fel med solig gräsmattsöl, men neej då.

Jag är inte bitter.

Hälsosamt värre

Jag gjorde min kropp en tjänst idag. Den fullkomligen skriker efter vitaminer, något jag har valt att ignorera den senaste tiden, men idag gick det inte att motstå. Jag offrade precious time på att ta mig till affären (något som för övrigt går som en dans nu när min pärla till cykel funkar som den ska!), och införskaffade godsaker till en mumsig fruktsallad. Jordgubbar, honungsmelon, blodgrape och passionsfrukt. Toppat med Kesella, det är nästan så jag kan avsvära mig godis för alltid.

257556-33


Hell yeah!

Eftersom jag faktiskt kom igång till slut idag med så ska jag belöna mig själv med en paus. Jag, Per och vår granne Lina tänkte unna oss några öl på Kings Head. Bye bye!

257556-32


Yummie...

Förnekelsebloggar

1. Vilken bokstav börjar den persons namn som du tänker på när du ser ordet KÄRLEK? P

2. Om du sträcker ut din vänstra arm så långt du kan åt sidan vad stöter du på då? En stol med en serietidning på.

3. Vad åt du senast? Två smörgåsar med ost och tomat.

4. Om du fick köpa vad du ville, bara en sak, vad skulle det vara? En fantastisk etagelägenhet i New York. Stora fönster.

5. Vart befann du dig för 3 timmar sen? I sängen.

6. Ta upp den första boken eller tidningen du ser, slå upp sidan 14, rad 5 - vad står det där? "...nämligen att människans subjektuppfattning är en social och historisk skapelse."

7. Vart och när hade du sex senast? Igår eftermiddag, sängen.

8. Berätta något om dig själv som ingen annan vet. Jag avskyr de frågorna. Får sätta mig och fundera nån dag.

9. Om du fick välja en plats på jorden, vartsomhelst, vart skulle du vilja bo? Beror på livssituation. Kan tänka mig en massa ställen i perioder. Företrädelsevis nånstans där de pratar engelska.

10. Vad känner du för George Bush? "Incompetent bastard" Jag kan fortsätta, men då får jag säkert NSA på mig.

11. Utan att titta på klockan, hur mycket är den? 12 nånting..

12. När skrattade du senast? För en stund sen, läste nån web-comic.

13. Vad har du på dig? Svart pencil-skirt med vita prickar, svart top.

14. Vad är det första du tänker på när du läser ordet RÖD? "Alltid rött, alltid rätt." Är nog från mina yngre års övertygelse :)

15. Vad vill du att Gud säger till dig när du står framför pärleporten? Jag betvivlar starkt att någon kommer säga nånting alls när jag är död. Är inte religiös för fem öre.

16. Vilka 5 personer vill du ska svara på dessa frågor? Neh.

Mid-day Wednesday

Stört omöjligt att koncentrera sig idag. Jacob Hellman i öronen för första gången på flera år, men är det inte sommarlycka så säg? Himlen utanför är grå, luften är klar och frisk. Promenad lockar, men böckerna ligger här och ger mig galet dåligt samvete. Jag är så sugen på att shoppa, gårdagens ekipering av Per var visserligen trevlig, men oh så sugen jag är på att gå lös på min egen stackars sommarkassa. Jag suktade en smula på söta sommarskor men kan stolt berätta att jag stod emot. Det farliga är bara att man inte ens behöver bege sig till affärer för att spendera pengar, det går precis lika bra från datorn...

Känns som om jag enbart inmundigat onyttigheter i flera veckor nu. Tacopajen igår var nog inget undantag, tyvärr.. Min kropp skriker efter rörelse och vitaminer, men jag kan inte riktigt förmå mig något innan jag är klar med den förbannade uppsatsen. Dumt dumt dumt.

It´s done!

Tjohoo! Nu funkade det äntligen att beställa från Bokus. Jag får mitt ex av "Harry Potter and the deathly hallows" rätt ner i brevlådan! I och för sig två dagar efter att den släpps, men ändå, jag tror nog att jag kan undvika spoilers ute på Fårö.

Nördlycka! :D

257556-12


Whee

Gjorde misstaget att dricka kaffe alldeles för sent igårkväll. Vanligtvis är detta något jag tycker är mycket trevligt, men ack.. Inte nog med att huvudet är så fyllt av saker för tillfället så det är stört omöjligt att hålla sig vaken efter midnatt, dessutom fuckade kaffet till min blåsa, så jag har vaknat fyra gånger inatt av att jag varit i stort behov av att gå och kissa. Grymt irriterande. Jag känner mig som en halvt urblåst badboll idag, både uppsvälld och tom i huvudet.

Gnäll gnäll gnäll.

Just nu vill jag inte annat än att tiden ska gå, jag vill åka till Gotland och sova sova i några dagar. Jag vill läsa massor med böcker, motionera en hel del (sommaren skall bli mitt booth-camp deluxe), och är till och med lite sugen på att börja jobba där ute. Det kommer bli helt annorlunda när man inte har ständigt dåligt samvete för att man jobbar istället för att koncentrera sig på skolan.

Dagen:
°Frukost, kaffe i stora lass, boosta igång hjärnan ordentligt.
°Uppsatsa. Börjar lugna ner sig lite, men har ständig ANGST. Gjorde inget igår..
°Hämta cyklarna vi lämnade in igår.
°Mer uppsatsskrivande.
°Något slags mål mat vore trevligt.
°Dricka öl med Lina.

It´s a plan.

"If fashon is your trade..

..then when you´re naked, I guess you must be unemployed. Yeah?"

En hel kväll med Pulp, god mat och kaffe i stora mängder. Pulp lockar fram den svarthåriga i mig, med halvlångt hår och lugg. Den jag var i gymnasiet, dock ingen tid jag längtar tillbaka till, jag är så glad att tonåren är över, thank god.

Småstirrig, och halvsömnig.

Skip along, Shirley..

Efter att ha inmundigat en stadig frukost tillsammans med några avsnitt Scrubs, känner jag nu att det är dags att börja sätta igång med uppsatsen på allvar. Från och med nu kommer man knappt se mig utanför dörren, jag ska kapa nätverkskabeln samt slänga mobilen i väggen. Inget skall stå ivägen för mina superba studieresultat.

Men.. Bara för att jag vet hur mycket jag har att göra så lockar saker obönhörligen i ögonvrån. Disk och dammiga golv känns mer och mer värt att proritera. Jag skulle behöva sortera min garderob och slänga ut en hel massa på Tradera. Jag behöver nya batterier till min digitalkamera, och mitt hår skriker efter restaurering.. So much to do, so little time.

My gawd

Idag har jag inte mindre än floffat i mig ett stycke gudomlig Ben & Jerry´s-glass. Och nu ska vi gå ner och hämta pizza.. Bakissöndag indeed..

257556-25


Lovely goodness...

A little 'bout me

Tänkte att det är dags att jag presenterar mig lite mer utförligt. Testet är stulet från nån annan, tyvärr kommer jag inte ihåg från vem, skäms på mig. 

1. Tre namn jag lyssnar till:
Anette mestadels. Samt sådana löjliga namn som älskling, bejbi och sötnos. Men de har min pojk patent på. 

2. Någonting jag tycker om med mig själv:
Har trotsat min rädsla för universitetet och faktiskt kommit igång. Yey me! 

3. Någonting jag inte tycker om med mig själv:
Att jag inte har bättre framförhållning. 

4. Detta är jag rädd för:
Mördarsniglar, ensamhet och byråkrati (hey Brazil). 

5. Tre saker jag vill ha varje dag:
Kaffe, kramar och tyvärr ? godis. Mat kan vara trevligt också. 

6. Tre saker jag absolut inte kan göra:
Absolut och absolut, men sova ensam är ingen höjdare. 

7. Detta tycker jag om att göra:
Läsa tjocka böcker, se på hela säsonger nördiga tv-serier i ett sträck, promenera tidigt på morgonen, dricka kaffe mitt i natten, gosa in ansiktet i en kattmage, sova bredvid en varm pojk. 

8. Detta vill jag göra just nu:
Baka något gott, äta lyxig helgfrukost. 

9. Bästa känslan:
Trygghet. På alla de sätt. 

10. Värsta känslan:
Övergivenhet. 

11. Följande egenskaper ser jag gärna att min partner har:
Intelligens måste vara det mest attraktiva som finns. Ett fördelaktigt utseende kommer visserligen efter detta, men jag kan inte neka till att det är viktigt också. Samt humor. Nördar verkar ha patent på bra humor, (eller så är det bara jag som här säger mer om mig själv). 

12. Är du kär just nu:
Magen är varm varje dag. 

13. Jag vill gifta mig:
Already got ONE ring on my finger? Planerar in en till inom en inte allt för lång framtid. Med pojke Per vid min sida.

14. Följande tre saker vill jag göra innan jag dör:
Den här frågan var svår, om jag VERKLIGEN ska vara ärlig, typ, ?du kommer dö inom fem år, vad gör du??, så skulle jag nog velat ha bott i ett annat land för en tid (så länge de pratar engelska, vi ska inte vara FÖR kulturella här), ha riktigt bra och djup kontakt med min familj, samt skaffat en liten löjlig bebis. 

15. Min käraste ägodel:
För tillfället min älskade MacBook. Samt mina skor. 

257556-13


16. Något jag vill ha i present: 
Aaah! Galen fråga, den här listan kommer bli hur lång som helst! Jag tar den i ett annat inlägg istället. 

17. Detta har jag på mig just nu: 
Kjol och svart/vit-randigt linne. 

18. Favoritkläder:
Helt beroende på tillfälle. Är jag hemma så ligger ofrånkomligt ett fint lager av vita katthår över kläderna, så här föredras något slappt och --. Annars är svart en favorit. På det mesta. Har oftast kjol. 

19. Favoritdjur:
Kattmänniska djupt in i själen. 

20. Följande musikstilar tilltalar mig mest:
Pop, rock, indie. Engelskt 90-tal.

257556-15


21. Tre av mina favoritlåtar för tillfället:
Min käraste rosa iPod har gått och självdött, så öronen har fått vila ett tag. 

22. Skola - roligaste/tråkigaste ämne:
Roligaste måste jag säga historia, både på gymnasiet och den idéhistoria jag spenderat det senaste året med. Tristast, defenitivt matte och idrott. Aint ma thang. 

23. Stjärntecken:
Vädur. 

24. En bok jag gillar:
EN? Galenskap, jag kan sträcka mig till en författares böcker. Douglas Coupland. Håller i alla lägen.

257556-14

 

25. En film jag gillar: 
EN? Galenskap. Kan inte välja. 

26. TV-program jag gillar:
Ser väldigt sällan på TV, däremot går säsong efter säsong med tv-serier varma på datorn. Stargate SG1 samt spinoffen Atlantis, Battlestar Galactica, Buffy the vampire slayer, Eureka, Babylon 5, Farscape, Firefly, Absolutely Fabulous, Scrubs, Mythbusters, 4400, Dead like me. Serier ses bäst i marathonsittning. Ett avsnitt i veckan är helgerån.

27. Favoritdoft:
Regn. 

28. Detta äter jag gärna:
Körsbärstomater, avocado, blåbärspannkakor. Muffins och lättfil. Sallad. 

29. Dricker helst:
Mineralvatten, apelsinjuice, Cola Light, mörkt öl, rött vin. 

30. Favoritgodis:
Saltlakrits och allt med cherry-smak. 

31. Hit vill jag gärna åka på semester:
Sydfrankrike, Irland, Skottland, Paris, Tokyo, USA, London. 

32. Färg på mina ögon: 
Blå. 

33. Min längd:
171 cm 

34. Jag tror på:
Jobbig fråga. Mig själv? Är inte religiös för fem öre.

35. Jag spelar:
Skulle vilja svara ?På hästar?, bara för det absurda, men nej, inte ens det. 

36. Person jag beundrar:
Folk som genomför vad de föresatt sig. 

37. Så här bor jag: 
I en ljus, fin, öppen tvåa tillsammans med Per och kisse, i nästan centrala Göteborg. Tyvärr en studentlägenhet, så kommer behöva flytta nån gång i framtiden. Men lätt bästa stället jag nånsin bott på. 

38. Antal döda krukväxter i hemmet:
Hm, en kanske. Annars har de hämtat sig bra. (Man ska VATTNA krukväxter) 

39. Det här tänder mig:
Intelligens och integritet. Skarp blick. 

40. Det här gör mig avtänd:
Muskler och det mesta som har med muskelbyggande att göra. Ointelligens. Folk som skryter om att de inte läst en bok ?sen jag gick i högstadiet?. Mans- och kvinnsgrisighet. Normer. 

41. Favoritfärg:
Svart, mörkrött, babyrosa samt ny favorit: armygrönt. 

42. Favoritcitat: 
Tar nog även denna i ett eget inlägg lite senare. 

43. En hemlighet jag vet: 
Skulle inte vara en hemlighet om jag berättade, now would it? 

44. Bästa present jag fått:
Eum.. 

45. Senast köpta skiva: 
Hmm, runt 2003 nångång, kommer inte ihåg vilken. Kan ha varit en Belle and Sebastian-skiva. Har numera sålt av alla mina skivor till förmån för iTunes. 

46. Det jag är mest nöjd över med mitt utseende är: 
Min hy. 

47. Det jag är minst nöjd över mitt utseende är: 
Gah! Magen sväller över! 

48. Udda förmåga/egenskap:
Neh. 

49. Om jag vore ett djur skulle jag vara:
Katt. 

50. Två personer jag vill ska göra detta test: 
Neh.

Sleepyhead

Det är fredag och klockan är halv elva. Jag funderar på att lägga mig och sova.. Vad är detta? Har blivit alldeles för bekväm med att inte jobbat på mer än ett halvår, så nu tar det kål på mig. Oh, att vara student är lyx, om det inte vore för den krassa ekonomin.. 

Får helt enkelt se till att ta igen tråkigheten imorgon, när jag och Anna-Maria skall svänga våra lurviga - dvs bli snorfulla i snyggaste skor och kläder, samt mobba folk besinningslöst. Muahaha. Än är jag inte färdig med barnsligheter.

Glada
Glada som få

Dö klocka dö

Jag ska inte påstå att jag alltid avskyr tidiga morgonar. Vackraste stunden på dagen måste vara när natt övergår till morgon i gråblått ljus och fuktig luft. Allting doftar starkt och fåglarna börjar vakna. Låter poetiskt, och jag trivs..

Men vissa dagar...

Klockan är fem på morgonen, och kaffet hemma är slut. Min älskade rosa iPod har börjat lägga av, och detta betyder att jag kommer få möta dagen med öppna öron, något som kommer resultera i stoj och stök - folk väsnas även tidigt på morgonen, och bussar är aldrig särskilt skoj i vilket fall.. Jag har redan dåligt samvete över att jag lägger precious uppsatstid på jobb, och här kommer nu ytterligare nio timmars elände. Dessutom är det löning. Och fredag, folk kommer riva och slita som galningar, utan minsta tanke på att jag också har andra saker för mig.. Ack ack.

Det är inte utan att jag är avundsjuk på Per som sussar vidare i varm säng..

Oh my...

Är trött så trött.. Dagen började redan klockan fem imorse, och efter det följde stressigt jobb, sura människor och timslång trafik på vägen hem. Har lite dåligt samvete över att jag lägger tid, som egentligen skall gå tilla tt skriva på min uppsats, på att jobba. Men peeengar behövs! Såg till min förvåning att CSN-pengar gått in redan idag. För att stävja mitt dåliga humör firades detta med en burk hårinpackning och diverse onyttigheter. Skäms på mig...

Ljusglimtar kom fram med några avsnitt Stargate Atlantis (dr Rodney McKay lockar fram humöret, alltid!), med mycket trevlig blodapelsinsorbet till. Varm dusch och magen lugn. Nu dags att sova, börjar jobba samma tid imorgon. 

Katt gosar omkring min MacBook och försöker trampa på tangentbordet, sötaste skrälle. 

Rodney McKay

Rodney McKay - at your service

Nej, jag heter inte Alice...

...däremot är "Automated Alice" en boktitel av den ypperligt finurlige författaren Jeff Noon, vilken jag rekommenderar varmt om man som jag gillar underliga stories. 

Detta är för tillfället heller inte planerat att bli någon slags theme-blogg, det finns det just nu inte tid till. Istället så är det jag, hon den där som kommer stå i centrum. Precis som i vilken web-baserad dagbok som helst. Jag kommer bli förvånad om det dyker upp kommentarer, men varsågoda, har man ändå råkat trilla in, så säg gärna hej. 

Det kommer figurera en sambo Per och en löjligt älskad katt. Och ganska mycket nördreferenser, tvserie-marathon samt en och annan gnällig kommentar över skolan. Som jag å andra sidan älskar. Aldrig har huvuvdet mått så bra som när det får fyllas av intressanta historiska fakta, obskyra tänkares  galna idéer och kontexter som vävs samman med huvudet på sned.






Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0