Sucky sunday

Jag hade planer på att gå och träna idag, men när regnet öser ner känns det inte lika inspirerande. Dessutom tror jag att min mage kommer döda mig, mensvärk, river och sliter i min stackars livmoder. Gah. Känns som om alla muskler i mellangärdet är avtrubbade av smärta, svårt att hålla ryggen uppe.

Mycket synd om mig idag, kommer bli en hel del gnäll. Stackars Per.

Tur att det finns både godis och glass hemma.

midnight crazies

Sötiskatten får spel ungefär kring den här tiden varje natt. Springer omkring och sladdar på mattorna så de flyger runt lägenheten, och slänger sina leksaksmöss i luften med en entusiasm som är hysteriskt söt. Samtidigt ser hon helt vild ut, och vill att man ska jaga henne. Galen katt.

Ibland slänger hon sig ner i sin låda och tror att ingen kan se henne, samtidigt som hon spanar uppmärksamt över kanten.

kittie


Gangsta Aneizzle in tha house!

Sitter och slösurfar med en ENORM skål godis bredvid mig. Anna bangade utgång två dagar i rad, och Per har gift sig med sin nya xBox360, så jag har planerat in mysig hemmakväll i sängen med lappien i knät. Music and Lyrics, hur fel kan det vara en lördagkväll, med Hugh Grant och Drew Barrymore? Yes, I know, I´m a sucker for bad romcoms...


Stal en lista från någon. Är ganska usel på att komma ihåg var jag hittar saker, skäms på mig..

DITT GANGSTANAMN
(första 3 bokstäverna från ditt första namn+izzle)
Aneizzle (i like... )

DITT DETEKTIVNAMN
(favorit maträtt och djur)
Something something Katt (har ett komplicerat förhållande till favoritmat, och en tendens att äta för mycket av den och sen inte äta det igen på några år, så hur kunna välja? För tillfället är det avocado och mintchoklad jag cravar efter)

DITT SÅPOPERANAMN
(mellannamnet och favorit tv program)
Eva Jericho (Eureka och Atlantis var också med bland valen)

DITT STAR WARSNAMN
(de första tre bokstäverna från ditt efternamn och två första bokstäverna från ditt förnamn)
Aneöb (skrämmande likt "amöba", kanhända släkt med the Hutts?)

DITT HJÄLTENAMN
( favorit färg och favorit dricka)
Svart Kaffe (eum... till och med jag tyckte det blev nördigt)

DITT ARABNAMN
(två första bokstäverna i ditt första namn, tre sista bokstäverna i ditt mellan namn och de fyra första bokstäverna i ditt efternamn)
Anevaöber (det satans Ö:et förstör allt, jue!)

DITT SPÖKNAMN
(svarta och namnet på ditt/dina husdjur)
Svarta Pixie ("Jag är faran som lurar i natten...")

DITT FÖRSVARSNAMN
(din pappas mellan namn)
Göran

a glimpse of yesterday´s beauty

HK5HK3HK1lbkjHK4dsefrhahållplats1

(Jag vet inte varför några av bilderna vägrar lägga sig på det håll det är meningen att de ska vara... Vrid på huvudet vetja. Även om det stör mitt ordningssinne nånting otroligt...)

Dekadens, absinth, flabbergirls och jazz

206205204202203201

Gårdagen var fantastisk, stockholmsklubben Hoochy Kootchy residerade för en kväll allena i OddFellow-huset i vårt kära Göteborg. Musiken var fantastisk, kläderna to die for och humöret var högt. Att sedan få vistas i sällskap med konferencieren för kvällen, mannen i blå, heltäckande tajt bunniekostym var bara the cherry on top.
Aldrig har jag varit så sugen på att klippa håret i en söt liten bob och gå omkring med helt raka klänningar. Den som ändå varit platt som en planka...

Dagen skall spenderas i sängen, med regn utanför fönstret och Edith Piaf i öronen, för att fortsätta behålla den varma känslan.. Bilder från kvällen kommer upp lite senare.

Fredag: grupparbete och party

Jag trodde aldrig att ett grupparbete kunde kännas så tillfredsställande, men ack.. Vanan från gymnasiet då jag senast gick igenom dessa irritationsmoment var att jag själv oftast fick dra hela lasset, men den här gången är jag överväldigad. Bra grupp, bra människor, alla gör vad de ska, ingen är obstinat utan alla lyssnar på och tar till sig av förslag. Helt galet. Vi är i stort sett klara med det som ska lämnas in på måndag, så jag har helgen fri. Tjohoo!

Så nu ska jag till systemet och inhandla kvällens alkohol. AnnaMaria kommer hit vid sju och förfestar lite smått och vi möter upp Johanna i stan. Bilder från kvällen kommer senare! Galej!

fest3fest5fest2fest4

Här har ni mig och AM så länge, notera de puckade minerna som alltid dyker upp efter ett par öl... Bilderna tillhör NegativeNancy.

meeh

De senaste åtta timmarna har gått åt till att stöta och blöta Sveriges Grundlagar ur ett tjänstemannaperspektiv... Jag är helt mosig i hjärnan.

*Sugar-zombie-growls*

Fröken duktig

Sitter och dricker té och känner mig duktig efter avklarat styrketräningspass. Det var en dam i närmare 50-årsåldern som visade sig vara min instruktör och hon körde rätt hårt med mig. Får jag nånsin hennes fysik kan jag vara mer än nöjd... Mycket trevlig och käck kvinna! Nu har jag ett alldeles eget träningsschema som koncentrerar en massa kraft på mage/rygg/rumpa, precis där det behövs som mest. Så då är det bara spinningen som behöver komma igång på allvar för att få bort allt fettet. Jag är riktigt stolt över mig själv!

friskis

friskis

...heeeere we go!

Materialistisk lycka

Det är den 25e, och cashen har med sedvanlig exakthet trillat in på kontot, så vad gör man? Ägnar sig åt manisk shopping, intalar sig att "allt känns nog bättre om jag bara köper den där väskan". Men det var en helt fab väska! Lycka i materialistisk form! Att jag sedan egentligen letade efter ett par träningsbyxor hör inte hit...

Ja just det, imorgon börjar mitt nya liv, tösen har inhandlat träningskort minsann! Från och med nu dras många sköna slantar från mitt konto, i ett år framöver, vare sig jag går dit eller inte. Det är en motivation som heter duga, här skall brännas fett!

Inhandlade även sötaste lila cardigan, men glöm att det dyker upp bilder på fynden, det här är ingen jävla modeblogg!

Nappie time makes all the difference

Jag bestämde mig för en powernap (mitt favoritnöje såhär på eftermiddagarna), tanken var att jag skulle sluta ögonen i tio minuter, så vaknar jag här en timme senare. Oops. Men ack så skönt det är... Riktigt nöjd! Nu är magen full med kaffe och humöret tindrar minsann lite uppåt (kanske jag sover dåligt helt enkelt?). Skall dra en vända till affären och posta presenterna till mina käraste syster som fyllde 18 den 11e. Damn, vad hon är stor nu, lilla sötisen.

Gnäll

Det är mycket möjligt att det är mitt sura humör just nu som gör att jag slår bakut på mina irritationsobjekt. Bitterheten sveper över mig när jag sitter och lyssnar på de små människorna bredvid mig på föreläsningen. Person A hoppar omkring och är allmänt jobbig, slutar aldrig prata.. Uppenbarligen sitter hennes mamma och "rättar" hennes tentor innan hon lämnar in dem "för mamma tycker inte att jag klarar att skriva akademiska texter", säger hon och skrattar nöjt. WTF?! Får man anmäla sånt här? Uppenbarligen är det hennes morsa som skrivit tentan, och inte hon själv.. Jag blir så trött!

Överlag så klarar jag inte av folk just nu, mer än Per och de vänner som gnäller precis lika mycket som jag...

Nu:
- fryst pizza i ugnen, min nya besatthet och inte det minsta nyttigt...
- läsa Sveriges Grundlagar, faktiskt riktigt intressant
- läsa Svensk författningspolitik, inte lika skoj.. Egentligen väntar jag bara på att få börja på nästa delkurs, politisk teori, det är skoj!

Åldersfunderingar

Helgen gick mycket fortare än vad jag hoppats att den skulle göra. På fredag var det utgång, med förfest på Kellys, och Sebastian som fyllde år. Jag åkte vidare därifrån vid nio för att träffa AnnaMaria och Martina som enligt utsago huserade på Rockbaren. När jag kommer dit är även söta Cissy där och vi går efter några öl över till DancingDingo för att shakea asses till gamla klassiker. Mucho roligt, indeed.

Men jag måste erkänna...

Jag vet inte om det beror på den eminenta ålder jag kommit upp i, eller bara att höstens intågande gör mig retlig, men SÅ himla kul är det inte att drälla på sleazy barer längre. Jag kommer nog spendera hösten vid köksbordet med god mat och vin istället. Jag är allt lite ambivalent angående min ålder. Dels känner jag att jag faktiskt gjort allt det där vilda, det mesta medan jag bodde i Stockholm. Fest flera dagar varje vecka, oavsett veckodag, och bakfull på jobbet var en regel snarare än undantag. Nu kan jag knappt ens tänka mig att gå ut kvällen innan jag har en föreläsning, och jag kommer på mig själv med att direkt tappa tålamodet med människor som inte står riktigt på samma platå som jag. Nästan en tredjedel av folket i min klass kommer direkt från gymnasiet, och jag känner mig redan mil från dem i livserfarenhet. Jag är 26, goddammit. Inte 35. Jag har det stadiga livet, jag har finaste fästmannen (ja, vi ska gifta oss), lägenhet i underbart centralt område och katt, som jag börjar bli mer och mer övertygad om är ett barnsubstitut, älskade skrällekatten. Jag är väldigt överbeskyddande. Och ja, jag funderar en hel del över barn, även om jag vet att situationen inte är den optimala just nu. Jag vill plugga klart först, jag vill ha en stadig grund under fötterna. Mycket moget av mig...

Sen har vi den andra sidan av mig, den som spenderade dagen med att se på Transformers med Per istället för att plugga. Den som frossar i web-comics och rosa teknikprylar, och lägger alla sina pengar på skor och kläder istället för att duktigt spara dem. Jag äter godis och bullar till frukost, lunch och middag och blir mycket gnällig när mina SciFi-serier gör säsongsuppehåll. Färgar håret i tid och otid, klär mig i svart-svart-svart och fräser åt folk jag inte gillar, särskilt människor med barnvagnar eller sådana som tar upp plats eller låter mycket eller bara patetiska människor helt enkelt..

Jag har inte lyckats komma på hur jag ska kombinera dessa aspekter av mig själv, det är som två halvor som inte riktigt passar ihop. Antingen är jag den vuxna eller eller den unga.

Det här förvirrar mig, särskilt som den första biten på nåt sätt tränger sig på, det känns som om det är den jag förväntas vara (av vem??). Ingenting passar in någonstans.

Kanske bara en höstkris, det börjar bli mörkt nu.

Yeay!

Nytt Grow!

Sucks to be me

Fredag kväll.
Per pillar med sin nya leksak - Xbox360, jag sitter och filar duktigt på min hemtenta.

Nej, nu ljög jag. Jag borde skriva en massa massa om fördelar/nackdelar med Westminstersystemet och det andra som jag nu glömt vad det heter. Inte bra. Nej, istället sitter jag och spelar roligt bubbelspel och lyssnar på Harry Potter and the deathly hallows som audiobook. Kunde varit värre.

can´t stop laughing

Strangelove: "Of course, the whole point of a Doomsday Machine is lost, if you keep it a secret! Why didn't you tell the world, EH?"

Ambassador: "It was to be announced at the Party Congress on Monday. As you know, the Premier loves surprises."


Man måste nästan se deras ansiktsuttryck för att uppskatta den här till fullo..

Gentlemen, you can't fight in here. This is the war room!

war room


Såg Dr. Strangelove igårkväll, jag förstår inte varför det tagit mig sån tid, filmen är ju helt lysande! I stort sett hela dialogen går att använda som mumsiga citat, jag är överväldigad!

"But.. He'll see everything. He'll see the big board."

Dagens roligaste

Filibustering

När en senator i USA (även UK) försöker förhindra lagförslag att gå igenom genom att prata oavbrutet, ofta upp till 24 h +, och på detta sätt dels trötta ut sina åhörare, samt få tiden att gå ut. Ofta spenderas tiden med högläsning ur någon dammig bok.

Skrämmande.

Träningsvärk

Nja.. jag är allt lite förvånad, jag trode att jag skulle behöva kräla mig ur sängen, kvidandes av smärta. Det är ine alls så farligt, mest magmusklerna som bråkar lite med mig. Det var verkligen galet roligt att träna, nu ska jag bara komma igång och göra detta regelbundet. Nästa pass blir imorgon.

Dagen består av dubbla föreläsningar, genomgång av Storbritanniens och USA´s konstitutionsupplägg. Frågan är bara om jag kommer gå på den efter lunch, jag vet hur galet dålig jag är på att stanna kvar...

School sucks

Den föreläsning jag skulle ha mellan 9-12 visade sig vara inställd, något som upptäcktes först när jag kommer dit och ser lappen på dörren som meddelar detta. Crap. När jag väl släpat mig upp och klätt på mig så tar jag gärna skolan. Nu känns det som att jag istället kunde ha legat och glott på Heroes HELA natten, tro mig, det var frestande.

Nu kan jag antingen slösa bort hela dagen med slösurfande och diverse löjliga spel, vara duktig och komma ikapp mig lite med pluggandet eller hänga upp tvätten som för tillfället ligger i ikea-kassar på golvet. What to do..

Jag ska i alla fall gå och träna med Kicki idag, det ska bli riktigt skoj att komma igång. Frågan är bara om jag är beredd på att låsa upp mig i ett år.. Tål att tänkas på.

Läsa blir det.

Simpsonize me

simpsons




Det här är ju bara för kul. Det känns som om jag lyckades ganska bra faktiskt. Testa själva! Simpsonize me!

Mera Burton/Depp!

Det här trillade jag över alldeles nyss, en ny Tim Burton-film! Självklart castar han allas våra favoriter Johnny Depp, Alan Rickman(!) och Sacha Baron-Cohen.. Crime/Musical/Thriller - det kan ju bara bli galet bra.

Premiär 21 December i USA.

sweeney


Save the cheerleader

Som för att bekräfta mina fördomar innan så gick mitt besökarantal upp med ungefär 400% när jag publicerade mitt förra inlägg. Galet.

Oh, well...

Gårdagkvällen spenderades med att jag och Per drack öl och avverkade sju avsnitt Heroes på raken. Jag måste säga, den växer på en. Jag var inte alltför imponerad av det första avsnittet, men sen var jag i stort sett fast. (Den lilla japanen Hiro är definivt min favorit; StarTrek-nörd, manga och förmåga att stoppa tiden, lätt att jag gillar honom.) Jag tycker om stämningen i serien, det finns efter de avsnitt vi såg, fortfarande hur många trådar som helst att ta tag i, och jag vill verkligen att dessa människor träffas snart! Frustrerande! Jag vet med mig att jag som tänkt läsa ikapp mig idag förmodligen kommer spendera alldeles för mycket tid på Heroes istället. Frick!

257556-59


Wow! Sexigt!!!!

Har suttit och slöklickat runt på Tradera, inte för att jag egenligen letar efter nånting, men man vet ju aldrig. Kanske att någon lägger upp precis den där kjolen som jag letat efter hela mitt liv, eller de där skorna som skulle förgylla min höst. Ja, ni vet hur det är. Hur ofta shoppar man saker man verkligen behöver? Jag fascineras ofta av rubrikerna, de som ska locka folk att titta på just deras annons. Regelbundet förekommande är WoW!!! Sexigt!!!! eller läcker/fräck/fräsig samt en massa @/*/~ och minst fem utropstecken för att avsluta det hela.

Jag blir så sjukt irriterad att jag i ren protest vägrar bidra till att de överhuvudtaget får tillfredsställelsen att se att jag/någon klickat på dem. Jag fungerar på precis samma sätt när det gäller bloggrubriker, står det Wow!! fest, yeah!! Coolt!!!11 så har de inte en chans att få mig som läsare, enbart för att jag i tyst trots vill straffa personerna i fråga för deras inkompetens i att meddela sig med omvärlden på ett vettigt sätt.

Man skulle ju kunna tycka att jag kanske istället för att knipa käft borde konfrontera dessa idioter, men ärligt talat, jag skulle inte få nånting annat gjort.

Obsession

jericho


Gah! Vi har precis sett klart på sista avsnitten av Jericho s1. Trauma, tortyr, vill ha meeer, vill ha meeer...

Her story

Så var första skolveckan nästintill avklarad, dagen består endast av en tvåtimmars föreläsning om Tysklands konstitutionsupplägg. Har läst lite mindre än jag borde gjort, men å andra sidan så känns det som om de kastade oss in i det lite galet snabbt också. Jag känner mig inte efter.

Funderar på vad helgen har att erbjuda men kommer inte på så mycket, lägenheten måste städas och det vore trevligt med en öl eller två. Nån?

Grr

Jag gick faktiskt ut nyss och fräste åt ungarna som väsnas så ute på gården. Jag kan inte tänka mig att det bor ett enda barn i våra bostadshus, då de flesta lägenheter är ettor och tvåor, och dessutom studentlägenheter. Ändå envisas ungjävlarna med att hoppa omkring på cykeltaken och skrika för fulla halsar, de var säkert tio stycken nu. Värsta åldern med, nio-tio år. Ingen käftade dock emot när jag bad dem hålla tyst för att folk faktiskt sitter och pluggar här på dagarna. Får väl se vad som händer, jag tror nog inte att jag injagade så pass stor respekt i dem att de står emot frestelsen att modigt få klättra upp på taken och löpa amok. I värsta fall får man väl ringa fastighetsskötaren och be honom ta ner spaljéerna de klättrar upp på, innan nån bryter nacken av sig.

Vinglig

gl-sned


Att det skulle vara så jobbigt att "gå in" glasögonen trodde jag nog inte. Optikerna sa att det skulle ta ungefär en vecka innan det slutade snurra. Det är verkligen en skum känsla, golvet håller sig inte där det borde vara och jag har svårt att bedöma avstånd, både när jag sätter ner fötterna och när jag ska ta tag i något. Ni vet som det blir ibland när man går uppför en trappa och fortsätter fastän stegen är slut, så känns det nästan hela tiden. Tur att det går över.

Det blev en riktigt trevlig lunch. Anna-Maria sällskapade på solig gräsmatta med baguette och vi diskuterade alltifrån våra unga års dåliga kläd/smink-smak, till existentialism. Jag avskyr existentialism av hela mitt väsen, Kierkegaard med vänner kan jag hålla mig borta ifrån.

Anna skrattade åt mig och mitt vinglande, jag jämförde det med att vara full utan fördelen att faktiskt fått dricka alkohol, sedan åkte vi åt varsitt håll. I nordstan köpte jag en ny klösbräda till kissen eftersom skrället totalt massakrerat den gamla. Dessutom fick hon två små leksaksmöss och bollar som hon glatt kastade sig över. Sötiskatten.

Nytt utseende

glasses

Jag känner inte riktigt igen mig själv.. Men det blir bra det här.

modebloggar

Jag kan bara inte hålla mig, måste få klaga på alla dessa jävla "modebloggar" som måste utgöra 50% av alla som skapas.. Visst jag är en surf-junkie själv och har mina favoritmodebloggar, och jag blir mycket gnällig om jag inte får min nätfix till morgonkaffet, men det finns väl gränser hur oorginell man kan vara? Alla dessa dagens outfit-bilder och collage som ser precis likadana ut, och vad som särskilt irriterar mig; "önskeoutfiten". Oftast bara en bild på en kändis i normala vardagskläder. Jag säger bara come on, people.. Har man en riktad blogg så kan man väl hitta på nånting annat ibland? Varför inte lite djupare argumenterande texter och bättre bilder, istället för samma jävla spegelbildsfoton och poser som alla andra överallt?

Det värsta är att jag klickar på dem.

Shoe frenzy

redshoe



I just couldn´t help myself. Jag veeet att jag har alldeles för många par skor, och att jag inte ens använt dem alla, men ändå.. Dessa beutys klickade jag hem på tradera för 139 pix.

Vem skulle ha kunnat motså det, va? Va?

grunge och högstadiet

Det blev inte en så uschlig dag igår som jag befarat ändå. Den andra föreläsningen vi skulle haft efter lunch blev inte av, något som passade mig utmärkt eftersom mina stackars fötter led helvetets plågor i mina fina, högklackade skor.. 11 cm tar på krafterna efter ett par timmar. Jag måste leta fram mina party-feet, de hjälper faktiskt!

I vilket fall så kom jag hem och letade igenom brevlådan efter mina kursböcker, som naturligtvis inte kommit, men hittar istället en avi för de drMartens som jag fyndade från Tradera häromdan. Det käns verkligen som att få presenter när man får hämta sitt paket på posten! Kängorna passade perfekt, och i min klädsel både kände jag mig och såg ut som på högstadiet, knälång vippig kjol, grå strumpbyxor, mörkgrön figurstickad kofta till halva låret och stor mössa på huvudet. Voila - grunge deluxe! Fast på ett snyggt sätt då, jag avsvär mig allt vad skabbighet har att göra.

Iklädd denna kreation cyklade jag över till järntorget för lite shopping och kände mig nästan löjligt, lyckligt höstig.

today is gonna be the day

Aldrig har sängen känts så skön och mjuk som alldeles nyss.. *gny*

Idag:
- 2x3 timmars föreläsning (man får inte ens dricka kaffe i föreläsningssalen?! wtf? jag kräver kaffepaus minst en gång i timmen.)
- hem och hoppas på att resterande böcker behagar dyka upp så jag kan komma igång att läsa vad jag missat
- borde träna också..

Bastards!

Upprop och registrering idag, allt frid och fröjd tills jag kommer hem och duktigt kollar in kursportalen som de sa till oss att göra. Det är tydligen meningen att vi ska läsa ca 400 sidor tills morgondagens föreläsningar, som, mina vänner, i sig själva kommer hålla mig i skolan 9-16. Gah! Vad skulle jag ge mig på nåt sånt här för?? Det var ju så trevligt förra året med tre dagar föreläsning/vecka. Bastards..

I vilket fall så klarade jag opponeringen galant, tänk att jag var så nervös för ingenting.

Jahapp. Bara att sätta igång att traggla igenom den bok jag har, Lycknis har ännu inte förärat mig med resten av böckerna.

Lite senare

te

Té och ljus och varm mage

Alltså...

Jag vet att jag är ute i sista sekund med att skriva opponeringen (den ska in imorgon), men FY så trist uppsatsen är! Jag har svårigheter med att välja mina ord så det inte låter som om jag helst av allt skulle vilja skjuta bort den stackars killens knäskålar. Och språket, SPRÅKET! Språkfascist som jag är så lider jag djupt inne i min själ när folk inte använder korrekt svenska. Alla kan göra slarvfel, men inte gång på gång på gång..

Imorgon är även första dagen i skolan. Jag är förånansvärt lugn över det, i vanliga fall skulle jag stressa runt som en nervös hamster, men jag vet var jag ska vara, och framförallt så vet jag att det inte är så svårt. Jag hoppas på en något vettigare klass än förra året, den var verkligen inget att hänga i granen.

Sluta klaga och gå tillbaka till skrivandet var det, ja.

RSS 2.0