Ännu en onsdag

Orkeslösheten har börjat släppa lite, kan det bero på de vitaminer som börjat inmundigas? Har inte blivit värst mycket skrivet här på ett tag, ska ta tag i detta så snart jag är klar med min kurs. Sitter i vilket fall och gnäller över ännu en tenta, denna ska in på måndag, så visst finns det tid, men waaaah... Men har läst igenom allt material och känner mig något så när säker på vad jag ska skriva.

Planer för dagen
- strukturera upp tentan
- ta bilder på och slänga ut högar med grejer på tradera
- besöka gymmet
- hänga upp det nytvättade som ligger i kassar på golvet i garderoben
- planera glöggfest (tjohoo, jul snart!)

go, go, GO!

Code Monkey



Me like a lot :)

The humanity

Bakfull i soffan en lördagsmorgon. Jag bjuder på denna.

Det känns helt fantastiskt att ha en hel lördag och en hel söndag kvar av helgen. Wohoo! Alltid bäst att klara av svirandet på fredagen.

Gårdagen i stödord:
- städa
- rosor
- en Cissi
- en Alex
- en AnnaMaria
- en Per
- en öl X ?
- en korsett
- en taxi
- en Horror
- en klubb
- en drink X 2
- en äcklig öl

- en hårdrockare X 150
- en emo X 150
- en spårvagn
- en hamburgare
- en seven eleven
- en chipspåse X 2
- en Johanna
- en buss
- en säng
- en dator
- en Twoannahalfmen
---sova---

Kött

Ungefär en gång i månaden får jag galen craving efter kött. Detta har nu inträffat, och jag sitter och nästan dregglar efter fläskfilé i grönpepparsås... åååh... Än så länge har jag stillat behovet med hjälp av oräkneliga köttbullar, men jag tror det är dags att ge sig på baconen nu.

Hruu...ee.... *meeeat*

För den där rätta zombiekänslan så rekommenderas Shaun of the dead till maten. Lite som ett gott vin fast ändå inte.

257556-130


Over and out.

All done

Yep. Inlämnat och allt, i tid. Mycket stolt över mig själv.

...men...

Alla de där red bullen jag hällde i mig...

*stirra*

blir nog inget sova inatt...

Shrödingers katt

257556-127


"HAHA HAHA HA HA HAHAHA HA HA.... oooh, hoho.... ah...."

:D

Fler katter här. Go go GO!

Curse of the tenta

Förra gången jag skrev tenta var det migrän, den här gången är huvudet fullt av bomull och det rinner ur de flesta hålor på min kropp (nasty!). Jag börjar fundera på om det är någon slags curse nån gammal fiende slängt på mig. Skulle inte förvåna mig det minsta. Inte för att jag mig veteligen har så värst många fiender, men mönstret passar in, och paranoian hör ihop med förkylningen och magontet. Alternativt så är jag så wind up av prestationsångest att kroppen stänger ner sig själv i ren protest. Skulle också kunna stämma. Det är i vilket fall som helst typiskt att det slår till precis när det är lämpligt att huvudet är på topp, och inte fyllt av grönt slem.

För att överhuvudtaget gå runt i tentatider tar jag vanligtvis hjälp av valfri energidryck. Min hederliga trotjänare kaffet har på senare tid svikit mig genom att slå på magen inifrån. Mycket otrevligt, därför kan jag heller inte inta denna uppiggande dryck i för stor mängd, därav redbull. Idag har jag även stor hjälp av små vita piller, ipren kallade.

"Jag tror inte på onaturliga substanser, det är inte nyttigt"

- Shut up.

257556-126

Cranky indeed

Jag känner att jag spinner vidare på samma gamla tema när jag återigen deklarerar mig själv cranky unt sicko. Det rinner gojs ur och svider i mina ögon, nosen snörvlar och jag är allmänt nheeeuuuhh.... Det tillsammans med en trist delkurs (förvaltningspolitik nån?) med ständiga inlämningar gör att jag bara inte vill vara med längre. Bluh. Jag har en inlämning till imorgon, som står i stort sett still. Det känns inte bra att det är trist att plugga just nu, det är ju något jag valt helt och hållet själv. Alltså borde jag gilla det. Eller? Är det okej att vara dötrött på det, men ändå fortsätta? Crap.

Dessutom har jag har tappat farten på min träning den här veckan, och med mensmage på gång är det bara choklad som kan hjälpa mot myschet.

Ingen träning + choklad = fet tös.

Bluh...

Monday as usual

Jag vaknade halv sju i morse, och kunde inte somna om. Katastrof. Per skulle upp till sin tentaskrivning, men själv hade jag planerat att sova i alla fall till nio. Eftersom jag istället kände mig klarvaken vid sju så drack jag mitt kaffe och lade mig och glodde på Two and a Half Men (så jäääkla roligt) tills jag naturligtvis somnade om och vaknade halv tolv. Och där var den dagen förstörd. Mutter mutter. Nu sprack mitt schema, med träning och plugg. Inte i realiteten kanske, men det känns så. Jaja, bara att ta sig i kragen och börja få saker gjorda.

Livlös flicka

Nah.. Jag behöver verkligen stanna hemma ikväll. Plugg, plugg, plugg, serier och en hel del löjliga spel. Jag är alldeles för lättdistraherad för mitt eget bästa. Stargate står på på tv:n, jag är utslängd på golvet framför, med macen på magen. Kunde ha varit värre. Det skulle i och för sig sitta bra med en stooor påse chips, men det betyder att jag måste gå ut... LAZY! (rimmar på crazy, hmm... samband, samband..)

Morgondagen bringar finaste fest hos Jörgen-mannen, och godaste vin ligger på kylning. Jag måste bara få samvetet att vara med på noterna, det vill säga göra undan åtminstone lite av allt som ska läsas. Så dags att sätta fart nu, go go GO!

Dexter

257556-123


Okej, jag tyckte den här lät lite... lam när jag först hörde vad den handlade om. Crime investigator-snubbe dödar folk på fritiden. Whey, liksom.

Men men, hålet efter Jericho, Heroes, Stargate Atlantis, Eureka och alla andra serier som jag och min sambo följer likt besatta små illrar gjorde att vi trillade på den här i går kväll. Sju avsnitt fick vi i oss, jag och Per, innan klockan visade på alldeles för mycket. 7 st goddammit. Killen är psycho och det är bara SÅÅÅ underhållade! Psykopater gör sig bäst på tv.

Mättast

Duktigaste jag pallrade mig iväg till gymmet efter föreläsningen, trots att det var det sista jag ville göra en gråmulen måndag som denna. Mest av allt ville jag ligga i sängen med en gigantisk påse godis, och glo på romcoms hela dagen, men se nej, det går inte för sig. Inte när kläderna upptäcker sig sitta alldeles för tight kring magen.

Det här börjar ärligt talat bli ett problem. Kan ingen skicka Anna Skipper på mig? Haha, seriöst, det var ett skämt. Jag avskyr hennes puckade råd mer än nånting annat, den största behållningen med hennes program är att trycka i sig lite extra ostbågar när hon står där och gormar felaktigheter. Så nu ska det tränas lite extra, hur svårt ska det vara egentligen att bli av med några kilo? Min enda svaghet är gooooodis.... Saltlakrits och choklad. I den ordningen. Knark.

I alla fall så kom jag hem och slängde ihop godaste middagen på länge; Moussaka. Har velat testa ett tag, och nu fann jag mig ha både aubergine och köttfärs hemma. Pojke Per godkände också maten, trots att han vanligtvis är skeptisk till de lite mer mystiska grönsakerna (läs: aubergine). Allt som allt, här ligger jag och jäser. Men inget godis idag. Stolt!

257556-120

Inte min, men ser likadan ut! Bilden är från Icas hemsida, receptet likaså. Rekommenderas!

Come play with me

Ack så veckan rusar iväg, här sitter jag nu, lördag, och inte minsta stress över saker att göra. Har precis börjat en ny delkurs, så det är ett bra tag kvar till nästa tenta. Lovely.

Vad gör man då en dag som denna? Jag började morgonen med att slänga mig på golvet framför tv:n med älgfilten över knäna och katten på magen. På ett ytterst slackermässigt sätt ligger madrasserna kvar i vardagsrummet sedan Micke sov över här, för mer än en vecka sen. Vi har helt sonika skjutit undan soffbordet och istället slängt ut madrasserna framför tv:n. Mycket behändigt. Det går att sova där, det känns som om man är 10 år och ska ha pyjamasparty, och klätt hela golvytan med madrasser. I like it! I like it alot.

Även gårdagen var lyckad. Jag skippade min tvåtimmars föreläsning eftersom den, enligt utsago, gick lika bra att läsa sig till. Efter lite velande under eftermiddagen lyckades jag till slut övertala AnnaMaria att ta några öl med mig. Även Cissi med syster hängde på, något som förmodligen gjorde kvällen, då Rockbaren som vanligt bjöd på idioter, jag förstår egentligen inte varför vi går dit... Men vi lyckades i alla fall få två snubbar, oberoende av varandra, utkastade. Det är humor. All in all var det en mycket trevlig kväll.

Per är tvungen att plugga, men jag är lite rastlös. Ingen som vill leka?

Trattkatt

257556-119257556-118257556-117

Haha, sötiskatten ska ha plastkrage på sig i tre veckor. Hon ser redan galet sur ut, och går in i precis allt. "Klopp, klopp" låter det när hon försöker smyga längs väggarna..

Vad är det för dag?

Yeay! Tentan blev inlämnad i tid och jag fick samtidigt veta att jag var godkänd på den förra med, mucho trevligt!

Tradigt nog så sitter jag nu här med en fet måndagsångest, trots att det redan är torsdag. Känslan är svår att förklara, veckan ska bara inte börja så här sent? Särskilt när jag inte har fler föreläsningar förrän på måndag (sicken lyx!), så några öl kommer nog slinka ner redan ikväll, för att fira att mitt csn kommer fortsätta trilla in i framtiden.

Nu ska kattisen till veterinären!

Migrän och tenta

Wua.. pust, stön. Min värsta mardröm, mitt i stress och frenesi börjar små ljuspunkter dansa framför ögonen på mig. En kvart senare ligger jag däckad i sängen med en bitande, molande huvudvärk. Det känns som att någon upprepande gånger slår mig i huvudet med ett slagträ, illamåendet snurrar och jag kallsvettas. Så jäkla typiskt att få ett migränanfall mitt i en uppstressad situation, något jag i och för sig förstått är en utlösande faktor. Nu hade jag ganska tur ändå, ett anfall kan pågå i över ett dygn, mitt gick över på några timmar.

Jag är helt slut! Och jag har tenta kvar att skriva :(

Sanningens ögonblick

Gomorron gomorron, idag kära go vänner ska det göras en kraftansamling, det ska skrivas, argumenteras, debatteras huruvida vår kära grundlag egentligen är nånting att ha. Jag måste erkänna att jag börjar tvivla, bort med skiten säger jag. mutter mutter

Varför, oh varför är jag alltid ute i sista sekunden??! Jag sliter mitt hår, jag mumlar okvädesord och nåde den som avbryter mina tankegångar idag.

- Screw you guys. I´m going home.
- But...
- App app! Screw. Home.

Champagne!

257556-116

Dyraste bubbel har resulterat i mjukaste fnitterkänsla, vi firar att pojke Per fått sin första doktorandtjänst! Tjohoo och grattis, älskade!

(jag älskar hur min MacBook speglas i ena glaset *nörd*)

Gratis bio!

Jag går alldeles för sällan på bio nuförtiden! För att få lite fart på mig skulle hemskickade biobiljetter vara väldigt trevliga, och om man registrerar sig här kan man samla poäng för just gratis biobiljetter. Nice, huh? Come on people! Jag behöver folk att gå med!

För tillfället är det underbare Neil Gaiman´s Stadust som lockar mest. Har hört lite blandat om filmen, vilket alltid brukar hända när folks litterära favoritverk blir film. Men den verkar helt vacker, så hur kan jag låta bli?

257556-113
257556-114257556-115

I väntan på fredag

Jag och Anna(?) kom på festen i lördags i samspråk om svunna tiders musik, och bland annat kom vi överrens om att vi båda varit väldigt förtjusta i nån låt som gick "I love to hate you", däremot kunde ingen av oss komma på vad det var för låt... Joy to the wine. :D

Nu var jag ju bara tvungen att googla mig fram till svaret på detta mysterium. Tadaa! Det är klart det är Erasure! Hur kunde man glömma? Nästa helg kommer jag enbart poppa Erasure, så här kommer en liten påminnelse så länge:


Reklamen

Haha, reklamen på min sida handlar för tillfället om "Gå ner 8 kg fort!!", och min favorit, "Tarmsköljning". Är det nån slags pik eller? :D

Crazy stalker-lady

För att så summera dagen kan jag konstatera att:

Ja, jag gick och tränade - duktig! Nej, jag har inte börjat på min hemtenta - skäms. Dessutom skällde jag på Per så att han dammsög lägenheten, jag har liiite dåligt samvete för detta. Bara lite.

Vad gäller att slösa tid på okända folks bloggar så har jag varit himla ståndaktig idag. Klapp på axeln, tösa. Klapp klapp. Jag är annars riktigt bra på att sätta mig in i människors liv, pinsamt nog. Det kan gälla folk från en helt annan del av landet, men heeelt andra intressen än jag, och jag vet ALLT om dem. Det värsta är när man börjar stalka folkets kompisar också, och jag kommer på mig själv med att vilja delta i diskussioner dem emellan, trots att ingen av dem vet att jag existerar.

Är jag den enda som gör så här?

King Cave

257556-107257556-110257556-109257556-108

Jag har fastnat, den här mannen levererar ensam soundtracket till min höst -07. Fabulous!

Planera planera

Planering för dagen:

- äta nyttig frukost, hmm.. räknas en stor kopp kaffe?
- träning, ska bara få i mig lite energi först, annars kommer jag kräkas på maskinerna
- lägenheten är i STORT behov av städning..
- åtminstone börja på hemtentan, kanske det går att slippa sista-timmarna-ångesten den här gången, huh?
- inte slösa bort timtal på bloggläsande (händer alldeles för ofta, I´m such a stalker)

Avklarat:

- inte sova för länge (vaknade kring åtta när Per gick hemifrån, känner mig mucho duktig)

Cutie-pie

257556-106
Looooove bebis!

Lördagens galej

Lördagen bjöd på festligheter i form av födelsedagsfirande för käre Sebastian på Studs, trevligt trevligt. Det inmundigades vin och kakor och pratades och skrattades, sällskapet var alldeles utmärkt. Till och med folk jag aldrig tidigare sett var mycket trevliga.

257556-105
Sebastian fick en flaska Sambuca och blev glad


Det känns som om det varit mycket och lättsam utgång på sistone, tröttheten har börjat ge med sig lite och överlag känns saker bra. Jag har en hemtenta som ska in på torsdag, men bestämde mig för att ta helgen ledig. Får ta tag i den imorgon. Kanske. Idag är en riktigt söndag. Började dagen med att glo på när Per spelade Elder Scrolls på xBoxen. Är det nåt som är nördigare än tv-rollspel så är det att sitta bredvid och komma med kommentarer. Nu står En värsting till syster 2 på tvn och jag känner mig lika grå-slö som kissen som ligger i mitt knäveck. Jag ska göra en stor kopp té och dega vidare.

Salongsberusning och personanalys

Gårdagen var mucho trevlig, först ångestladdad redovisning i skolan, sedan fettig mat och god öl och gott vin på Kellys. Träffade AnnaMaria och Lucinda vid Järntorget, senare slöt även pojke Per upp och nånstans mot slutet hittade vi en Anders med sällskap också. Klassen hade bestämt fredagsöl på samma ställe, vilket gjorde att det för en gångs skull åtminstone såg ut som om jag var med. Vet inte varför, men tanken på att anstränga sig med nya bekantskaper känns just så - ansträngande. Jag är ganska, för att inte säga väldigt, krävande när det gäller vänner. Inte i vardagen, men det ska ganska mycket till innan jag kommer någon nära inpå livet. Har inga större problem att prata med folk, jag är oftast bara inte intresserad. Låter kanske snorkigt, men jag är väldigt snäll egentligen.

Det blev i alla fall en tidig kväll, salongsberusningen framkallade fnitterattacker och promenaden till centrum där bussen väntade var riktigt skön.

Those dancing days are gone

Nörden i mig vill stanna uppe hela natten och glo igenom nån söt serie, dricka obscent mycket kaffe och knata promenader kring 05-tiden. Eller leta reda på något torsdagsställe och bara dansa dansa med vin i blodådrorna. Vore det inte för att de betygsätter prestationen imorgon så skulle jag nog nappa på erbjudandet om utgång...

Sedan förra helgen har jag fastnat för franskt vemod, för känsla och höstlig glädje. Motsägelsefullt - ja, men ack så mysigt. Carla Bruni sjunger vackrast, även om jag inte förstår ett ord..


Lite väl monoton "video" kanske, men det är inte det som är poängen, och jag kan knappt låta bli att trippa omkring och le...


På engelska den här gången. Fantastiskt söt sång, men jag är lite allergisk mot hela den "funky" biten som kommer mot slutet...

Me wantie

Den här vackra skapelsen bara osar cravings, total kärlek vid första ögonkastet! Så tacky, så burleskt, jag skulle kunna komma på tusen tillfällen där jag skulle använda den.

Me wantsie, me needsie!! Bunnies for the people!

Angst

Jag är så trött att jag tror jag stupar i säng NU, klockan fem, utan vare sig middag eller träning eller nånting inplanerat. Det känns lite pinsamt att jag numer anser sex timmar i skolan vara en prövning bortom prövningar - kanske till och med likställt med hobbitarnas traskande genom Mordor, ledsna ögon och allt. Jag är så van vid förra årets två-tre föreläsningar i veckan, och verkligen inte längre än tre timmar. Tortyyyr!

Ja, jag veeet att jag gnäller, men jag behöver det.. Dessutom ska vi ha muntlig redovisning imorgon, inför nästan 80 barska personer, och jag förvandlas återigen till rodnande, stammande fjortonåring. Alltid lika intressant.

Min andra hälft befinner sig i Skåne eller nåt liknande, och ägnar morgonen, dagen och halva natten åt att skörda små muterade havreplantor. Fantastiskt! Den som ändå valt den karriärriktningen, jag vet att jag skulle klä hur bra som helst i vit labbrock. Istället ska jag kläcka ur mig kloka argument för att Sverige skulle må bra av en senat som komplement till riksdagen. Ack, ack.

Maggie Gyllenhaal

mag5mag4mag3mag2mag1

My godt! vad vacker hon är! Jag har gillat Maggie Gyllenhaal sedan jag såg henne i den fantastiskt söta filmen Secretary , och som modell för Agent Provocateur är hon ju bara för perfekt!

Fast den waist-saken på bild två var väl lite sådär...

Bra dag

Har haft en alldeles utmärkt dag, skola mellan nio och tolv, och inget att göra därefter. Trots redovisning inför Grundlagskommittén på fredag, där de enligt utsago skall ta våra förslag på allvar (jag betvivlar detta) så har jag inte ett dyft att göra. Vår grupp hamnade på åtta personer, vilket betyder jobb för ca tre stycken, vilket i sin tur betyder slapp för Nett. Återigen en drivande grupp alltså, där det är okej att luta sig tillbaka. Hahaa. Jag är inte ens slö, har gjort allt jag ska. Jupp, ibland har man tur.

Detta betydde att jag hann med att träna på eftermiddagen. Gymmet var i stort sett tomt, vilket passar mig alldeles utmärkt. Jag fick öka på mina vikter, på både ben och mage, kändes hur bra som helst, även om svetten forsade.

Är lite sugen på en tema-fest. Med Halloween annalkande borde det kunna ploppa upp nånting. Anstränga sig lite extra, är lite trött på slamp-tema...Nån aning nån? :)

Nytt knark

257556-93

Det här är lätt mitt nya knark, hårda salvipastiller, my godt! Jag som redan missbrukar de mjuka...

RSS 2.0